Σύντομο βιογραφικό

 Ο Γιώργος Χατζόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και προέρχεται από οικογένεια μουσικών με ρίζα στη Νάξο και την παραδοσιακή μουσική των Κυκλάδων. Ο αδελφός του Νίκος, εξέχων σολίστ του βιολιού με σπουδαίες συνεργασίες, με τον πατέρα του Γιάννη στο κλαρίνο και τον θείο του Βασίλη στο λαούτο, έκαναν αμέτρητες εμφανίσεις για δεκαετίες. Σημεία - σταθμοί, ο "Γλάρος" στη Ν.Φιλαδέλφεια και τα "Αστέρια" στο Χαλάνδρι, όπου και ο ίδιος, μαθητής γυμνασίου ακόμα, έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις και από τότε εργάζεται σαν μουσικός.

Από μικρή ηλικία αφοσιώνεται στην κιθάρα.  Κατά την εφηβεία συμμετέχει σε διάφορα groups  και γράφει δική του μουσική, ενώ παράλληλα σπουδάζει ανώτερα θεωρητικά σε τοπικά ωδεία αλλά και σε ιδιαίτερα μαθήματα. Το 1992 κερδίζει υποτροφία σε διεθνή διαγωνισμό της Berklee αλλά λόγω οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων μένει, τελικά, στην Ελλάδα. 

Είναι κάτοχος LLCM - με άριστα 100/100 - in Music Performance στην ηλεκτρική κιθάρα, ΝQF Level 6 (ισότιμο BSc), του West London University.

Eπίσης είναι κάτοχος πτυχίου κλασσικής κιθάρας με βαθμό "Άριστα" από το Ωδείο Νίκαιας - Αγ.Ι.Ρέντη, τάξη Βασίλη Μαστοράκη.

Είναι πτυχιούχος με Άριστα (distinction) Popular music theory Grade 8 από το London College of Music και είναι μέλος του RGT.

Σαν session κιθαρίστας συνεργάζεται με την πλειοψηφία των καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της Ελληνικής μουσικής, έχοντας στο ενεργητικό του live σε όλη την Ελλάδα και σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Επίσης έχει ευρύ δισκογραφικό ρεπερτόριο σαν studio κιθαρίστας (www.apollon.org.gr/).

Σαν solo performer διασκευάζει και παίζει κομμάτια για fingerstyle κιθάρα σε διάφορα στυλ (pop/rock, κλασσική, jazz, ethnic, Ελληνικά κλπ), φτιάχνοντας ένα ρεπερτόριο σε θεματικές ενότητες που εμπλουτίζεται συνεχώς. Ήδη έχει κυκλοφορήσει κομμάτια σε albums, singles και στο διαδίκτυο (Shop), και τα παρουσιάζει live αλλά και σε σεμινάρια.

Ασχολείται με τη διδασκαλία  κιθάρας και θεωρητικών σε όλα τα επίπεδα.

Ο Γιώργος Χατζόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα και προέρχεται από οικογένεια μουσικών.                                                           Από μικρή ηλικία αφοσιώνεται στην κιθάρα. Μαθητής γυμνασίου ακόμα, κάνει τις πρώτες του εμφανίσεις και από τότε εργάζεται σαν μουσικός. Κατά την εφηβεία συμμετέχει σε διάφορα groups  και γράφει δική του μουσική, ενώ παράλληλα σπουδάζει ανώτερα θεωρητικά στη σχολή Μακροπόδη και κάνει ιδιαίτερα μαθήματα με τον Θέμη Παπαβασιλείου. Το 1992 κερδίζει υποτροφία σε διεθνή διαγωνισμό της Berklee αλλά λόγω οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων μένει, τελικά, στην Ελλάδα.                                                               
 Είναι κάτοχος πτυχίου κλασσικής κιθάρας με βαθμό "Άριστα παμψηφεί" από το Ωδείο Νίκαιας - Αγ.Ι.Ρέντη, τάξη Βασίλη Μαστοράκη.    
Eπίσης είναι πτυχιούχος με Άριστα (distinction) Popular music theory Grade 8 από το London College of Music.                                Είναι κάτοχος πτυχίου με άριστα 100/100 στην ηλεκτρική κιθάρα - LLCM in Music Performance, ΝQF Level 6 (= BSc) του West London University και είναι μέλος του RGT.                                                                                                                     Σαν session κιθαρίστας συνεργάζεται με καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της Ελληνικής μουσικής, έχοντας στο ενεργητικό του live σε όλη την Ελλάδα και σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Επίσης έχει ευρύ δισκογραφικό ρεπερτόριο σαν studio κιθαρίστας (www.apollon.org.gr/).         Ασχολείται με τη διδασκαλία  κιθάρας και θεωρητικών σε όλα τα επίπεδα.                                                                     Σαν solo performer διασκευάζει και παίζει κομμάτια για fingerstyle κιθάρα σε διάφορα στυλ (pop/rock, κλασσική, jazz, ethnic, Ελληνικά κλπ), φτιάχνοντας ένα ρεπερτόριο σε θεματικές ενότητες που εμπλουτίζεται συνεχώς. Ήδη έχει κυκλοφορήσει κομμάτια σε albums, singles και στο διαδίκτυο (Shop), και τα παρουσιάζει live αλλά και σε σεμινάρια.